chrome firefox opera safari iexplorer

Україна змінює «газову голку» Росії на кредитну петлю Китаю

14 липня 2012 о 10:29

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України та Держбанк розвитку Китаю у п'ятницю підписали протокол про співпрацю щодо реалізації в Україні програми заміни використання газу вугіллям.

Про це повідомляє «РБК-Україна» із посиланням на прес-службу Міненерговугілля.

Положеннями протоколу передбачається можливість відкриття Держбанком розвитку КНР спеціальної кредитної лінії на загальну суму 3,656 млрд доларів із залученням китайських технологій.

За рахунок цих коштів Україні і Китай мають намір перевести об'єкти вітчизняної теплоенергетики на використання водовугільного палива, а також побудувати завод з газифікації бурого і кам'яного вугілля.

«Ми починаємо практичну реалізацію домовленостей, досягнутих з керівництвом КНР під час візиту президента Віктора Януковича в КНР», — прокоментував підписання міністр енергетики Юрій Бойко.

За його словами, китайські фахівці «виконали в Україну певну роботу», і, ознайомившись з енергетичною структурою країни, визначили найбільш ефективні проекти для впровадження за допомогою китайських технологій.

У свою чергу уповноважений представник Держбанку розвитку КНР Лю Бо аннонсіровал візит в Україну керівництва банку найближчим часом.

За його словами, в ході візиту сторони продовжать діалог з приводу виділення кредитних коштів.

Як відомо, раніше Верховна рада дозволила Кабінету міністрів залучити китайський кредит на 3 млрд доларів (або на 24,3 млрд гривень) для аграрного сектора.

Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути