chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні встановлено новий рекорд

19 липня 2012 о 09:55

В Україні встановлено новий рекорд. Найбільша тематична композиція графіті, була презентована в рамках проведення Гран-прі Чемпіонату світу "Формула-1 на воді — F1H2O в м. Вишгород Київської області. Проект здійснено за підтримки Київської обласної державної адміністрації та компанії «Українські новітні технології», ТМ FreshTel. Нове досягнення офіційно зафіксував представник Книги рекордів України Ігор Підчибій.

Переможці фіналу перших Всеукраїнських графіті-змагань 2011р. команда SprayWay представили свої унікальні роботи та розмалювали набережну аванпорту, де проходять перегони. Загальна площа території, покритої роботами професіоналів графіті, склала 14,100 кв.м! На здійснення такого масштабного проекту знадобилося більше 6000 літрів фарби. «FreshTel вже другий рік виступає телекомунікаційним партнером F1H2O в Україні і забезпечує повний комплекс телекомунікаційних послуг відповідно до вимог технічного райдера, включаючи високошвидкісний широкосмуговий Internet, канал для телевізійної трансляції перегонів на 111 країн світу і Wi-Fi мережі для ЗМІ, організаторів та учасників змагань .

Це — хороша можливість продемонструвати готовність країни до проведення спортивних заходів на високому організаційному, технологічному і культурному рівні», — зазначила Генеральний директор ТОВ «Українські новітні технології», ТМ FreshTel Олена Мініч. Завдяки високому рівню підготовки Київський регіон отримав право проведення етапу Чемпіонату світу «Формули-1» на воді протягом 5 років. У Гран-прі Чемпіонату світу з перегонів на моторних човнах у класі Формула-1 змагаються 9 міжнародних команд-учасників

. У змаганнях 19-22 липня приймають участь команди з Фінляндії, Франції, Італії, Катару, Китаю, ОАЕ та інших країн. Човни розвивають швидкість до 250 км/год за кілька секунд. Трансляція спортивної події організована на більш ніж 100 країн світу з глядацькою аудиторією 300 000 000 осіб.

Організатори змагань очікують цього року більше 180 000 глядачів. Історія проведення Чемпіонату світу на моторних човнах в класі «Формула-1» на воді починається c 1962 року, коли Д. Шульц і А. Молінарі побудували перші спортивні катамарани. Свою офіційну нинішню назву F1H2O перегони отримали в 1981 році на пленумі Міжнародного Союзу Водно-моторного спорту (UIM) в Монте-Карло. До перегонів «Формула-1» допускаються пілоти найвищого класу, що мають суперліцензію UIM. Перегони водної «Формули-1» проходили в Катарі, Португалії, Росії, Китаї, ОАЕ та інших країнах світу. Україна приймає етап Гран-прі Чемпіонату світу на тунельних катамаранах класу Формула-1 другий рік поспіль.

Змагання проводяться Київською обласною державною адміністрацією на Київському водосховищі в акваторії Аванпорт міста Вишгорода. У рамках Гран-прі проходять перегони на Кубок Президента України. Змагання на Гран-прі України 2011 року зібрали 180 000 глядачів.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини культури

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути