chrome firefox opera safari iexplorer

Кабмін підвищив олімпійцям премії за медалі

01 серпня 2012 о 14:12

Кабінет Міністрів України підвищив розмір премій українським спортсменам за завоювання олімпійських медалей, повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко.

«Сьогодні було ухвалено рішення про збільшення розміру премією. За золоту медаль підняли з 100 тис. доларів до 125 тис. доларів, за срібло — з 75 тис. до 80 тис.», — сказав він журналістам в середу, 1 серпня, в Києві, не уточнивши при цьому, наскільки збільшили грошову винагороду за бронзову медаль.

Як відомо, розмір преміальних на Олімпіаді-2012 для українських спортсменів не змінювався з 2004 року: «золото» 100 тис. доларів, «срібло» — 75 тис. доларів, «бронза» — 50 тис. доларів.

Крім грошових винагород переможцям Кабмін пообіцяв надати квартири. Тренери призерів отримають 50% від суми призових спортсмена.

Після чотирьох днів Олімпіади Україна у загальному рейтингу команд з 3 нагородами (одне золото, дві бронзи) займає 17 місце. Лідирують як і раніше Китай, США і Франція.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути