chrome firefox opera safari iexplorer

Київський суд зобов’язав мерію Черкас відновити на центральній площі пам’ятник Леніну

07 серпня 2012 о 11:09

Пам’ятник Леніну таки має повернутися на центральну площу Черкас. Такий вердикт виніс Київський апеляційний адміністративний суд. Туди з апеляцією зверталася черкаська мерія після того, як у грудні минулого року Соснівський районний суд задовольнив позов жителя Черкас Миколи Гуріненка й постановив: відновити монумент Ілліча «на попередньому місці і в попередньо­му стані».

На попередньому місці, тобто перед стінами Черкаської облдержадміністрації, де колись стояв монументальний Ленін, проведено реконструкцію. Тепер там фонтаном омиваються дві великі коричневі кулі, які в народі називають «губернаторськими яйцями».

Як зазначає керуючий справами Черкаського міськвиконкому Микола Кудрявцев, дивує, що суд врахував інтереси тільки одного черкащанина, адже це може суперечити інтересам набагато більшої кількості людей, які проживають у місті.

До того ж центральна площа Черкас — Соборна — вже не на балансі міської влади, бо ще торік цю земельну ділянку передали в постійне користування комунальному підприємству «Управління з експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності».

А найголовніше, наголошує пан Кудрявцев, що відновлення пам’ятника пролетарському вождю, «тіло» якого під час знесення розбили на шматки, потребує великих грошей з міської скарбниці, які можна було б використати для насущних потреб черкасців.

Тож, як повідомили «УМ» у прес–службі черкаського міського голови, міська рада Черкас готується подавати касацію тепер уже до Вищого адміністративного суду України.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути