chrome firefox opera safari iexplorer

Суд зобов’язав будівельників повернути музею Тараса Шевченка кошти за неякісну гідроізоляцію

22 січня 2013 о 13:17

Крапку в історії про неякісний ремонт у приміщенні канівського музею Тараса Шевченка на Чернечій горі поставив Господарський суд міста Києва.

За позовом заступника прокурора Черкаської області в інтересах держави, які представляло Головне управління капітального будівництва Черкаської облдержадміністрації до корпорації «Укрреставрація», Феміда ухвалила рішення стягнути з «Української спеціальної науково–реставраційної проектно–будівельно–виробничої корпорації» заборгованість за неналежне виконання робіт з гідроізоляції підземних споруд у музеї, повідомляє Україна молода.

Як з’ясувалося, у виставковому залі, який розташований у підвальному приміщенні, ще з 2009 року від дощових вод затікали стіни, що вкрилися грибком, а в приміщенні смерділо цвіллю.

Як розповіли виданню у прокуратурі Черкаської області, причиною затікання води стала неякісна гідроізоляція підземних споруд. Тож суд задовольнив позов у повному обсязі й постановив стягнути з «Укрреставрації» 1,9 млн. грн. — саме в таку суму експерти оцінили облаштування необхідної гідроізоляції.

«Рішення господарського суду поки не набрало законної сили, тож не виключаємо апеляції», — додає старший прокурор обласної прокуратури Оксана Синецька.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути