chrome firefox opera safari iexplorer

На ТВі стартував цикл передач про «7 природних чудес України»

27 серпня 2012 о 10:39

25 серпня  побачили світ нові фільми про українські чудеса: телеканал ТВі розпочав трансляцію програм «7 природних чудес України».

Першим на розсуд глядача був представлений спецномінант акції – Балаклавська бухта з мисами Айя та Фіолент. Усі бажаючі можуть переглянути ВІДЕО програми тут.

Спільними зусиллями протягом двох місяців творча команда (сценарист Лук’ян Сельський, режисер Ольга Крайник, продюсер Вікторія Тимчук та колектив операторів каналу ТВі) відзняли 10 програм про 7 переможців та 3 спецномінанти акції «7 природних чудес України».

Незмінним автором ідеї та ведучим програми залишається Голова оргкомітету акції «7 чудес України», відомий політичний та громадський діяч Микола Томенко.

[uppod video=http://ridna.ua/media/video/7_nature_wonders_PROMO.mp4 type=3]

У 2011 році незмінна знімальна група програми відвідала  кожен замок, фортецю і палац, що брав участь у фінальному голосуванні. В результаті з’явився цікавий та пізнавальний цикл програм «7 чудес Українизамки, палаци, фортеці», які восени з великим успіхом транслював канал ТВі.

Серія програм про найкрасивіші замки, фортеці і палаци України отримала масу позитивних відгуків глядачів і критиків, та, окрім каналу ТВі, транслювалася телевізійними каналами «Ера» і «Рада».

Окрім цього, 20 фільмів про фіналістів акції «7 чудес України: замки, палаци, фортеці» вийшли на DVD-дисках та були передані в освітні заклади України.

Успіхи цього телевізійного проекту надихнули його ініціаторів на новий виток — втілення у серію фільмів-програм ще одного етапу акції – «7 природних чудес України».

Глядачі зможуть побачити унікальні кадри із Біосферного заповідника «Асканія-Нова», Регіонально-ландшафтного парку «Гранітно-степове Побужжя», Дністровського каньйону, Мармурової печери, Національного природного парку «Подільські Товтри», озер Світязь та Синевір.

Ведучий та автор ідеї Микола Томенко розповів, що концепція програми не лише продемонструвати, як мало відомі, так і популярні місця, що отримали звання 7 природних чудес України, а й через розповідь про них спонукати наших громадян до активного відпочинку.

«Це пропаганда не тільки природної краси в Україні, а й туризму, активного і здорового способу життя, — наголосив М.Томенко. — Тому в кожній програмі ми намагалися максимально підказати та показати українським глядачам те, що в Україні є чудові можливості для туристичного і активного відпочинку».

За словами Миколи Томенка, в кожній програмі, окрім розповіді про об’єкт, його історію та красу, знімальна група намагалася продемонструвати і його туристично-відпочинкові можливості.

Так, глядачі дізнаються: як можна покататися на квадроциклах по єдиній у Європі пустелі – Олешківські піски, що на Херсонщині; як здійснити рафтинг по Південному Бугу, помандрувати на човнах Дністром, захопитися дайвінгом в унікальній Балаклавській бухті та багато іншого.

«Рідна країна»

Фото — Лук'ян Сельський

17 квітня

Інші дати
Григорій Давиденко
1921 – льотчик, учасник Другої світової війни, Герой Радянського Союзу. Здійснив 215 бойових вильотів, провів 13 повітряних боїв.
Розгорнути
Народився Микита Хрущов
(1894, с. Калинівка, Росія - 1971) – радянський державний діяч, керівник Комуністичної партії УРСР (1938 – 1947), перший секретар КПРС (1953—1964).
Цвіте терен, цвіте терен, А цвіт опадає. Хто в любові не знається - Той горя не знає. (Українська народна пісня)
Розгорнути