chrome firefox opera safari iexplorer

Шкільні автобуси Табачника виявилися небезпечними для життя

29 серпня 2012 о 08:47

Автобуси, які Міністерство освіти закупило для шкіл, загоряються і не відповідають стандартам ГОСТ.

Як передає канал ТВі, у 2010 році Міністерство освіти і науки оголосило тендер, в якому переміг Херсонський завод «Анто-Рус». На ці автобуси було витрачено 33 мільйони бюджетних коштів, однак, як стверджують автори програми, вони були виведені на підставні фірми.

«Буквально протягом кількох днів дилери Херсонського автозаводу переводять гроші на загальну суму 10 мільйонів гривень на рахунки шести підставних фірм. В актах виконаних робіт — плата за консультаційні послуги, обслуговування програмного забезпечення тощо», — зазначають автори розслідування.

Пізніше тендер став об´єктом перевірки Контрольно-ревізійного управління та СБУ.

Однак, коли інспектори КРУ приїхали в Іванків, щоб оглянути один з автобусів, куплений з переплатою, виявилося, що він згорів. Причому, загорівся він прямо під час перевезення школярів.

За результатами випробувань встановлено, що відібраний зразок автобуса ХАЗ 3250.11-0000020 не відповідає вимогам ГОСТ UN / ECE R36-03: 2005, а експлуатація транспортного засобу з виявленими порушеннями вимог становила загрозу для життя і здоров´я пасажирів.

Джерело: Коментарі
Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути