chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відкрилась виставка трав'яних інсталяцій. ФОТО

06 серпня 2012 о 13:20

У Києві у парку імені Тараса Шевченка відкрилась виставка трав'яних інсталяцій «Шедеври природи».

Протягом тижня, відвідуючи парк, кияни та гості міста зможуть помилуватися незвичайними скульптурами, що вкриті травою. Їхня основа – фігури з проволоки, в середині якої знаходяться насіння та ґрунт.

Виставка триватиме до 13 серпня 2012 року. Живі скульптури з трави, які також називають топіарне мистецтво чи грін-арт (зелений-арт) – популярний напрям сучасного мистецтва і ландшафтного дизайну, що виникли на Близькому Сході ще до нашої ери.

Спочатку словом топіарі позначалася художня обрізка крон дерев і кущів, але сьогодні це поняття включає також створення об'ємних садових скульптур та композицій з трави, квітів та інших рослин.

Іноді дизайнери застосовують в своїх інсталяціях насіння різних сортів, щоб отримати на скульптурах контрастні за кольором фрагменти. Такі скульптури з трави дуже популярні за кордоном.

 

 

Джерело: ТСН
Розділи: Новини культури

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути