chrome firefox opera safari iexplorer

У столичних школах введуть нові навчальні предмети

28 серпня 2012 о 10:26

У київських школах для учнів 6-8-х класів введуть новий предмет Естетичне виховання та впровадять факультатив, на якому фахівці навчатимуть дітей зберігати тепло.

Як повідомляв Кореспондент.net у КМДА, про пілотний проект із впровадження уроку Про теплопостачання і теплозбереження для майбутнього споживача розповів журналістам начальник ГУ енергетики, енергозбереження та енергоефективності КМДА В'ячеслав Лісовик.

За словами Лісовика, головною метою факультативного уроку є виховання відповідальності та свідомості в майбутньому споживачі теплової енергії.

«Слухачі факультативу самостійно зможуть провести нескладні енергоаудити шкіл. Результат проекту — визначити школу-переможницю і впровадити в ній проектні пропозиції учнів», — сказав Лісовик.

Крім того, Як пише газета Сегодня, у київських школах буде впроваджуватися дистанційне навчання і предмет — Естетичне виховання.

Як пише газета, з цього року в 16-ти школах Києва впроваджують дистанційне навчання. Якщо школярі за станом здоров'я не можуть відвідувати уроки, вони будуть отримувати завдання інтернетом.

У Головному управлінні освіти зазначають, що в навчальних закладах буде Wi-Fi з фільтрацією.

«Зараз ми це питання вирішуємо. На деякі сайти дітей просто не пустять», — зазначили у відомстві.

Крім того, раніше експериментальний урок Естетичне виховання тепер стане обов'язковим майже у всіх столичних школах.

"У школах № № 5, 318, 177 такий урок з'явився ще в минулому році, а в інших його тільки будуть вводити. Тут школярі дізнаються, як себе правильно поводити в різних ситуаціях, вивчать правила етикету, зможуть розкрити свої таланти, наприклад, схильність до малювання, співу ", — сказали газеті в гуманітарній комісії Київради.

Деякі батьки не задоволені впровадженням нових предметів, пише видання.

«У нас син іде в перший клас у школу № 245, де теж буде Естетика. Учитель вже сказала, що тут будуть вчити хлопчиків бути хлопчиками, і заборонила носити довге волосся та вузькі джинси, які зараз дуже модні», — сказала мама першокласника однієї зі шкіл.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути