chrome firefox opera safari iexplorer

У Золочеві готують патріотичний рекорд

13 серпня 2012 о 17:18

23 серпня, з нагоди Дня державного прапора, на центральній площі Золочева (Львівська область) зберуться кілька тисяч людей, аби заспівати національний гімн України.

У переддень Дня незалежності люди прийдуть у вишиванках. На співочий парад завітають представники Книги рекордів України. Жителі Золочева планують встановити рекорд у номінації «масове виконання гімну», повідомляє «Високий замок».

Торік до Книги рекордів України потрапили жителі Івано-Франківська. У День Незалежності гімн заспівало дві тисячі людей з різних регіонів України. А у Золочеві пісенні таланти демонструватимуть і дорослі, і діти. В руках триматимуть синьо-жовті прапори.

Як розповів керівник танцювального ансамблю «Первоцвіт» Юрій Сидорович, для участі у пісенному параді дітей готують заздалегідь на репетиціях. Вони не лише співатимуть, а й танцюватимуть. Після гімну – дитячі танці в стилі хіп-хоп та диско. «У танцювальному шоу візьмуть участь двісті дітей. Наразі тримаємо у таємниці пісню, під яку танцюватимуть школярі», – зазначив пан Сидорович.

Розділи: Суспільство

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути