chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні можуть закрити телеканал National Geographic

22 серпня 2012 о 13:14

Національна рада з телебачення і радіомовлення тимчасово призупинила трансляцію пізнавального телеканалу National Geographic (США) у зв’язку з рекламою алкоголю. 

Про це йдеться у повідомленні Нацради. 

Це рішення регулятор прийняв на засіданні 21 серпня за результатами моніторингу, проведеного Нацрадою 8 травня.

«Виявлено, що в ефірі телеканалу о 21:11 за київським часом транслювався рекламний ролик алкогольного напою», – зазначається в повідомленні Нацради.

Таким чином, Нарада ухвалила рішення щодо визнання телеканалу National Geographic таким, що не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення й законодавство України, відповідно до якого Україна залишила за собою право обмежувати на своїй території ретрансляцію каналів, що містять рекламу алкогольних напоїв.

Нацрада у своєму рішенні вказала компанії ViaMedia (Київ), яка є ексклюзивним представником телеканалу National Geographic в Україні, на необхідність протягом трьох тижнів привести свою діяльність у відповідність із законом «Про телебачення й радіомовлення».

Якщо компанія не прислухається до рекомендацій, канал зникне з переліку іноземних програм, утримування яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення й ретрансляція яких на території України не обмежується.

Зазначимо, National Geographic – американський телеканал, що транслює науково-популярні фільми про природу, історію, культуру.

Заборона реклами алкогольних напоїв і тютюнових виробів засобами зовнішньої реклами, а також реклами алкогольних напоїв на телебаченні набула чинності 1 січня 2009 року

Джерело: ZIK
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути