chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні стартував фестиваль меду, який триватиме тиждень. ФОТО

13 серпня 2012 о 09:09

У Дніпропетровську, в центральному парку, вчора вже всьоме відкрився всеукраїнський фестиваль-ярмарок «Свято меду».

Провідні бджолярі з різних регіонів звезли мед різних сортів – із акації, гречки, соняшників, різнотрав’я, а також квітковий пилок та інші цілющі продукти промислу. Цього року вперше учасникам заборонили торгувати медовухою та медовим вином.

Зацікавленим відвідувачам розповідають про приготування ліків із меду та його продуктів за народними рецептами та виготовлення традиційних українських напоїв. Розповідати про цілющі властивості продуктів бджільництва та продавати мед допустили тільки тих, хто займається промислом багато років і любить цю справу.

Мед цього року в ціні – до 100 гривень за літр. Проте бджолярі-учасники свята кажуть: збувати продукцію з року в рік складніше – українці втратили культуру споживання меду, забули про його корисні й смачні властивості і віддають перевагу магазинним солодощам.
Фестиваль триватиме тиждень. 14 серпня, на Медового Спаса, на ньому освячуватимуть мед.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути