chrome firefox opera safari iexplorer

Найбільший фольклорний фестиваль України триватиме 5 днів

15 серпня 2011 о 15:44

Триває підготовка до головної події святкування 20-ої річниці Незалежності України у Львові — – IV Міжнародного фольклорного фестивалю «Етновир». «Етновир» — фестиваль, що поєднує на одній сцені у Львові представників культур різних куточків світу.

Як повідомили організатори, цьогоріч «Етновир» закрутить у фольклорному вирі, найвідоміші та найколоритніші колективи за чотирирічну історію фестивалю. Танцюристи на ходулях з Франції, експресивні африканські барабанщики з Бурунді, гарячі греки з всесвітньовідомим танцем «Сіртакі», неймовірні Баски та жонглери прапорами з Італії влаштують 5-денну феєрію у Львов. Фольклорні паради вулицями міста, вечірні концерти на пл.Ринок, кулінарні майстер-класи, фольклорне шахове шоу чекають на гладачів «Етновиру-2011».

Італія — The Castiglion Fiorentino Historical Group — історичний ансамбль прапороносців – відомий на весь світ колектив, що поєднує свій виступ ефектними постановками з прапорами. Колектив представляв своє шоу на подіях світового рівня: Відкриття Фіналу Ліги чемпіонів УЄФА у Римі, церемонія відкриття Кубку світу FIFA у Сеулі, Церемонія відкриття етапу Grand Prix Formula 1 у Бахрейні та інші.

Республіка Бурунді, Центральна Африка — Найколоритніший колективів цьогорічного фестивалю. Виступи цього колективу супроводжуються фольклорними піснями та танцями під звуки справжніх африканських барабанів.

Франція, Базас — “Lous de Bazats”- Ансамбль народних танцюристів, що представляють видовищне шоу на ходулях. Справжні носії традицій виноробства регіону Бордо.

Країна Басків (Франція) – учасниками фестивалю стане невизнана країна, ключовою ідентичністю котрої є танець. Поєднання традиційних танців з елементами сучасного перфоменсу – це основна складова виступу колективу Arrola з країни Басків.

Греція — Folk Dance Group ''MENELAIS'', Karditsa Hellas – в Греції є все!!!

Український танцювальний ансамбль «РОЗМАЙ» (м.ВІННІПЕГ, КАНАДА)

Танцювальний колектив «Косарі» (м. Ковентр ,Велика Британія)

Дитячий вокально-хореографічний ансамбль „ВЕСЕЛІ ЧЕРЕВИЧКИ” (Львів, Україна)

Заслужений вокально-хореографічний ансамбль «Галичина»(Львів, Україна)

Фестиваль вже набув статусу найбільшого фольклорного фестивалю України і доводить це з кожним роком додаючи у програму ще більше вражаючих складових.

Так, цього року, окрім традиційного марш-параду центральною частиною міста, яким відкривається фестиваль, та гала-концерту, буде представлено Кухню народів світу та Міжнародний чемпіонат з «живих шахів» на площі Ринок. Кожен колектив, окрім фольклору представить гостям фестивалю ще й кухню своєї країни.

На площі Ринок можна буде спробувати італійські, африканські, французькі та грецькі страви.

Також вперше на фестивалі буде влаштовано Міжнародний чемпіонат з «живих шахів» — у ТРЦ King Cross Leopolis буде встановлено велику шахову дошку, де колективи змагатимуться за перемогу, а усі гості фестивалю матимуть можливість вболівати та спостерігати за цим незвичним дійством. Цьогорічний фестиваль закінчиться святковим концертом усіх колективів-учасників з нагоди відзначення 20-ї річниці незалежності України у ТРЦ King Cross Leopolis.

Фестиваль відбувається за підтримки Львівської міської ради.

Детальніше — на сайті фестивалю.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути