chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні відкрився ювілейний 20-й «КаZантип»

06 серпня 2012 о 09:00

Музичний проект «КаZантип», який цього року відзначає двадцятиріччя, офіційно відкривс на західному узбережжі Криму, в селі Попівка поблизу Євпаторії, передає кореспондент УНІАН.

«КаZантип» на початку 1990-х проводився в північно-східній частині Криму, на мисі Казантип.

Звідси й назва проекту. Спочатку це був спортивний захід, який збирав фанатів віндсерфінгу, на якому виступали музиканти. На початку 2000-х років «КаZантип» почали проводити на заході Криму і невдовзі перейменували в «Республіку Z».

На пляжі в селі Попівка розміщено десятки барів і танцполів, а також багато дивних архітектурних споруд. На головному танцполі вночі виступила група з Ісландії GusGus, яка поєднує у своїй музиці елементи техно, фанка, хіп-хопу, хаусу, а також англійський діджей Sasha, на початку 90-х він був центральною фігурою в популяризації електронної танцювальної музики.

Цього року віза, яка надає необмежений доступ на територію «Республіки Z», коштує 2 тисячі грн, разовий вхід – 1 тисячу гривень. Жовта валіза, виконана за правилами «КаZaнтипу», залишається одним з його символів і за умови завчасної реєстрації дає право безкоштовного входу на територію республіки.

Ювілейний «КаZантип» триватиме до середини серпня.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути