chrome firefox opera safari iexplorer

До парламентських виборів в Україні залишився рівно місяць

28 вересня 2012 о 12:16

До виборів нового складу Верховної Ради залишився рівно місяць. Голосування відбудеться 28 жовтня.

Вибори здійснюються за змішаною (пропорційно-мажоритарною) системою: 225 депутатів обираються за пропорційною системою в загальнодержавному виборчому окрузі за списками політичних партій, решта 225 депутатів обираються за мажоритарною системою в одномандатних виборчих округах.

 

  • Вибори-2012. Результати всіх соцопитувань

Нагадаємо, на Корреспондент.net почалося онлайн-голосування, присвячене виборам Верховної Ради. Кожен користувач може віддати свій голос за одну з партій, що беруть участь у виборах.

Для того, щоб проголосувати за одну з політсил, потрібно зареєструватися на сайті. Голосування триватиме до 28 жовтня.

У виборах за партійними списками бере участь 21 політсила. Для того, щоб потрапити в парламент, необхідно подолати 5%-ий бар'єр. На думку соціологів, реальні шанси на потрапляння в Раду мають Партія регіонів, Батьківщина, УДАР і Компартія. Крім того, шанси на успіх зберігають ВО Свобода і партія Україна — Вперед!

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути