chrome firefox opera safari iexplorer

Кількість кафедр військової підготовки при ВНЗ збільшуватись не буде

07 вересня 2012 о 13:15

На сьогодні при цивільних вищих навчальних закладах функціонує 15 кафедр військової підготовки та 3 кафедри військової медицини та медицини катастроф.

Про це в коментарі УНН сказав заступник директора Департаменту військової освіти та науки Міністерства оборони України Олександр Бабенко.

«Військові кафедри здійснюють підготовку офіцерів запасу. Така підготовка здійснюється як і у військових навчальних закладах, так і на кафедрах військової підготовки. В перспективі скорочення кількості кафедр військової підготовки, не передбачається. Кількість їх визначається потребою. На сьогодні збільшення цих кафедр поки що також не планується», — сказав співрозмовник агентства.

На уточнююче запитання, чи готові випускники військових кафедр, до застосування своїх знань і навичок в реальних мовах, у випадку непередбачуваних ситуацій, О.Бабенко відповів: «Вони готуються для виконання певних функціональних обов’язків. Програма підготовки складає близько 700 годин. З них навчальний збір у військах – 144 години. Це місяць, коли проходять збір у військах. Інша частина – теоретична підготовка. Вони вивчають певні військові дисципліни, а також вивчають ту військову техніку і озброєння, яку вони повинні експлуатувати у військах, якщо вони будуть проходити військову службу. Вони на кафедрах військової підготовки, тримають у руках зброю. У них є така навчальна підготовка як вогнева підготовка. Ну це ж майбутні офіцери. Вони проходять таку підготовку, яку проходять і солдати – стройова підготовка, вивчення статутів, вогнева підготовка. Крім того, вони навчаються, щоб виконувати функції і завдання офіцерів, а офіцер в першу чергу – це командир, який управляє військовим колективом і підрозділом. Вони готові до будь-яких ситуацій».

Він також зауважив, що при необхідності офіцерами запасу здійснюється доукомплектування Збройних Сил України.

Нагадаємо, у 2012 році конкурс до військових вишів становив до 4,2 кандидатів на місце.

За кількістю поданих до військових комісаріатів особових справ середній конкурс серед цивільної молоді становив 3,5 особи на місце, за кількістю кандидатів, що зареєструвалися у відповідних ВВНЗ та ВНП ВНЗ – 2,9 кандидатів на місце, за кількістю кандидатів, які прибули для складання вступних випробувань – 1,9 кандидатів на місце.

Розділи: Новини освіти

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути