chrome firefox opera safari iexplorer

Лікарі склали список хвороб, перед якими медицина безсила

17 вересня 2012 о 10:27

Існують захворювання, які важко діагностувати, але навіть коли правильний «вердикт» винесено, навіть лікарі не завжди знають, що з ними робити. Медики склали список таємничих хвороб, про які фахівці мало що знають.

1. СНІД. Був ідентифікований двадцять п'ять років тому. Проте досі не існує ефективних способів лікування.

2. Хвороба Альцгеймера. Проявляється по-різному в різних людей. Точні причини захворювання не з'ясовано. Це одна із причин відсутності ліків від цієї хвороби.

3. «Банальна» застуда. Як відомо, якщо її лікувати, вона пройде за тиждень, а якщо ні, то за сім днів. Не лікується жодним із відомих антибіотиків. Єдине, що може допомогти зцілити застуду, — це час і курячий бульйон.

4. Пташиний грип. Показник смертності — 50%. Причина — контакт з інфікованими птахами.

5. Хвороба Піка. Люди з таким діагнозом одержимі бажанням їсти багнюку, папір, глину, клей. Причини не виявлено. Ліків немає.

6. Шизофренія. Вважається одним із найбільш загадкових психічних розладів. Хворий не в змозі відрізнити вигадки від реальності.

7. Хвороба Крейтцфельда — Якоба. Рідка форма розладу головного мозку, більш відома як «коров'ячий сказ». Ймовірною причиною вважається заражена специфічними вірусами яловичина. Завжди закінчується фатально.

8. Синдром хронічної втоми. Симптоми не пояснені з медичної точки зору.

Як повідомляли Ukranews, у серпні дві американські компанії припинили розробку свого часу перспективного препарату для полегшення наслідків втрати пам'яті при хворобі Альцгеймера після двох клінічних досліджень, у ході яких засіб не зміг допомогти хворим.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути