chrome firefox opera safari iexplorer

Російську мову зроблять державною до Нового року

26 вересня 2012 о 09:20

Законопроект про наклеп є реставрацією тоталітарного ладу та крок до відродження Радянського Союзу, стверджує експерт газети«День». Загалом же, цей законопроект є провокацією. Він, як і закон про регіональні мови й інші подібні провокаційні закони був ухвалений лише для того, щоб відволікти увагу суспільства від інших проблем. Зазвичай такі закони ухвалюються з наміром і готуються свідомо. І є свідченням відсталості суспільства. Про це наголошується в статті «Повернення «наклепу».

Після виборів українські депутати в четвертий раз спробують поставити крапку в мовному питанні. Як інформують «Ізвєстія в Україні», у Верховній Раді зареєстрований законопроект, який надає російській мові статус другої державної. За словами представників парламентської більшості, документ розглянуть, а можливо, і ухвалять через місяць-два. Опозиція заявила, що навіть читати проект не буде, але трибуну Ради заблокує. А ось уже ухвалений закон Колесніченка Ківалова чиновники, депутати, вчені та письменники почнуть допрацьовувати вже завтра. Що саме там буде змінюватись йдеться в статті «Запасний варіант, або Російську мову хочуть зробити державною до Нового року».

Депутати ухвалили законопроект, який дозволяє іноземним громадянам і особам без громадянства ставати власниками української землі. Як пише«Газета по-українськи», вільний продаж угідь створює підґрунтя до грандіозної афери, яка може зрівнятися лише із приватизацією підприємств у 1990-х. За нинішніх злиденних умов український селянин за першої ж нагоди продасть свої городи. У кращому випадку задешево, у гіршому – віддасть за продуктові набори, переконує видання.

Різноманітність і зручність інтернет-сервісів нині важко переоцінити, зауважує газета «Факти». Популярність електронних послуг цілком зрозуміла: вона забезпечує легкість, доступність, зручність і комфорт будь-якої операції. А головне – в мінімальні терміни. Про те, як онлайн-сервіси можуть полегшити життя платникам податків, мовиться в рубриці «Не зайве знати».

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути