chrome firefox opera safari iexplorer

Скандальний законопроект про наклеп вирішили відкликати

26 вересня 2012 о 09:03

Народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Віталій Журавський зареєстрував Проект Постанови про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в першому читанні проекту Закону України про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини.

«Зваживши всі обставини і виходячи з державних інтересів, я прийняв рішення відкликати свій законопроект. Я розумію, що напередодні виборів до Верховної Ради будь-яка ініціатива будесприйматися як мінімум з побоюванням і недовірою», — заявив Журавський, передає прес-служба Партії регіонів.

Він наголосив, що сподівається на підтримку цієї постанови з боку парламенту. За словами депутата, він залишається на тих же політичних позиціях і вважає давно назрілою необхідність посилення відповідальності за наклеп.

«Я вирішив сьогодні зняти це питання юридично, але не політично. Я залишаюся на тих же політичних позиціях і переконаннях: в суспільстві давно назріла необхідність посилення відповідальності за посягання на честь і гідність кожної людини, а не тільки політика», — пояснив парламентарій.

Журавський нагадав, що днями відвідав засідання Міжвідомчої робочої групи Відкрита розмова, де мав можливість обговорити свою ініціативу з представниками мас-медіа та журналістських організацій.

«Після виборів я маю намір організувати серію »круглих столів", в яких візьмуть участь журналісти, правозахисники та вчені. Після широкого обговорення та вироблення спільного бачення майбутнього законопроекту, я маю намір представити його на розгляд парламенту", — зазначив політик.

Як повідомлялося, українські журналісти розпочали онлайн-акцію проти прийнятого в першому читанні законопроекту, що передбачає кримінальну відповідальність за наклеп – вони вимагають відкликати закон.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути