chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у Києві починають відзначати 20-річчя побратимських стосунків з Москвою

12 вересня 2012 о 09:50

З 12 до 15 вересня у столиці триватимуть Дні Москви.

З нагоди відзначення 20-річчя побратимських стосунків, московські діячі культури підготували для киян різноманітну програму святкування, повідомляє прес-служба КМДА.

Так, 12 вересня о 15.00 у Київському національному музеї російського мистецтва відбудеться виставка кращих театральних афіш столиці Російської Федерації за останні 5 років.

Відвідувачі зможуть побачити експозицію, у якій зібрані найяскравіші прем’єри, кращі роботи театральних художників, ефектні образи і незвичайні графічні рішення.

Того ж дня, 12 вересня, о 19.00 у Національному академічному театрі оперети відбудеться гала-концерт кращих творчих колективів Москви.

У програмі концерту: дитячий хор, гімнасти Цирку на Кольоровому бульварі, джазові музиканти та солісти класичної опери, унікальний оркестр волинщиків Москви, а також яскравий і самобутній колектив театру танцю «Гжель» та багато іншого. Організатори запевняють, що цей захід – прекрасна можливість побачити за один вечір усе, чим живе сучасна культурна Москва.

13 вересня о 19.00 у Національній філармонії України відбудеться концерт «Дует двох столиць». Він об’єднає кращі музичні колективи Москви та Києва. В унісон прозвучать найсміливіші поєднання різних музичних стилів двох столиць. У концерті братимуть участь провідні солісти театру «Гелікон-опера» та Національного академічного театру опери та балету України імені Шевченка.

14 вересня о 19.00 у галереї «Лавра» для поціновувачів сучасного мистецтва відбудеться вистава-концерт Юрія Квятковського «Копи у вогні LIVE».

Загалом столиця України має 59 міст-побратимів.

У листопаді планується провести Дні Відня, а наступного року столиця Австрії прийматиме Київ.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути