chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у Києві стартує 64-й Всесвітній газетний конгрес

03 вересня 2012 о 09:42

Сьогодні в Києві відбудеться відкриття 64-го Всесвітнього газетного конгресу і 19-го форуму головних редакторів у Міжнародному центрі культури та мистецтв (Жовтневий палац) у Києві, повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Дікусаров.

«Традиційно, Всесвітній газетний конгрес відвідують більш ніж 500 топ-менеджерів провідних медіакомпаній світу, а також головні редактори видань. В роботі 64-го конгресу візьмуть участь близько 700 учасників та понад 30 доповідачів з 89 країн світу», — розповів він.

Дікусаров також повідомив, що серед представників видань до Києва приїдуть представники американських видань New-York Times, The Wall Street Journal, британських The Times, The Guardian, канадської Toronto Star.

Крім того, він повідомив про те, що за своїм рівнем даний захід можна порівняти з проведенням Євро-2012, але в медіасфері. Прес-секретар МЗС нагадав, що на просторах СНД подібний захід проводиться вдруге — в 2006 році Всесвітній газетний конгрес відбувся у Москві.

Чиновник також розповів про те, що відкриття конгресу і форуму відбудеться в Міжнародному центрі культури та мистецтв, а вручення нагороди Золоте перо свободи, сесії 4 та 5 вересня проводитимуться в Українському домі (Київ).

***

Організатором Всесвітнього газетного конгресу і Всесвітнього форуму редакторів є Всесвітня асоціація видавців газет і новин (WAN-IFRA). Вона об'єднує понад 18000 видань, 15000 інформаційних інтернет-сайтів і понад 3000 видавничих компаній в більш ніж 120 країнах світу на п'яти континентах. У первісному вигляді асоціація, що представляє інтереси друкованих ЗМІ, була створена в 1948 році.

WAN-IFRA є офіційним консультантом у сфері друкованих ЗМІ при ЮНЕСКО, ООН та Раді Європи.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути