chrome firefox opera safari iexplorer

Всесвітній газетний конгрес може відбутися в Україні

31 жовтня 2010 о 00:09

Україна пропонує Всесвітній асоціації видавців газет і новин провести свій конгрес 2012 року у Києві. Це запрошення підтвердив президент України на зустрічі з генеральним директором асоціації Крістофом Ріссом.

Такі конгреси проводять раз на рік у червні, їх приймали різні міста, серед останніх — Москва та Кейптаун.

Віктор Янукович переконаний — для України проведення форуму такого рівня може засвідчити привабливість держави для сучасних журналістів. Адже серед учасників асоціації справжні акули преси — «Дейлі телеграф», «Асошіейтид прес», «Блумберг», «Репортери без кордонів» та багато інших.

Генеральний директор асоціації зазначив, що зазвичай на форум приїжджають понад тисячу учасників з 80 країн світу, які висвітлюють не тільки сам форум, а й розповідають про країну, де проходить зібрання. Крістофер Ріс зауважив, що цікаво буде також спробувати поєднати конгрес та Євро 2012.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути