chrome firefox opera safari iexplorer

Табачник пообіцяв гроші тим, хто добре вчитиме українську

07 вересня 2012 о 12:20

На засіданні Кабінету Міністрів України схвалено проект Указу Президента України «Про призначення стипендій імені Тараса Шевченка учням загальноосвітніх навчальних закладів», передає УНН.

Проект Указу підготовлено МОНмолодьспорту з метою призначення стипендій імені Тараса Шевченка десяти кращим учням ЗНЗ, які досягли особливих успіхів у вивченні української мови та літератури, з числа переможців IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури 2011/2012 навчального року, їх морального й матеріального заохочення.

Нагадаємо, що Указом Президента України від 1 серпня 2000 року № 940 «Про вшанування пам’яті Тараса Григоровича Шевченка» засновано десять щорічних стипендій імені Тараса Шевченка учням ЗНЗ України за особливі успіхи у вивченні української мови та літератури.

Призначення Президентом України цих стипендій свідчить про підтримку державою обдарованої молоді, створення умов для її подальшого розвитку, сприяє піднесенню престижу української мови і літератури, заохочує школярів до поглибленого вивчення державної мови, до нових шляхів пошуку знань і наукової роботи.

Розділи: Новини освіти