chrome firefox opera safari iexplorer

Міносвіти проводитиме конкурс імені Тараса Шевченка

29 жовтня 2010 о 16:00

Міністр освіти Дмитро Табачник підписав наказ про проведення Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

Указом Президента України «Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка» від 30 вересня 2010 року № 928/2010 започатковано проведення Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, як щорічного загальнонаціонального заходу, спрямованого на підвищення рівня знань з української мови і літератури, рідних мов і літератур, виховання у молодого покоління любові до мов українського народу, забезпечення їх всебічного розвитку.

Згідно з Указом Президента, починаючи з 2011 року, засновано 39 щорічних стипендій Президента України переможцям Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Разом з тим, з метою вшанування творчої спадщини Тараса Шевченка, виявлення творчо обдарованої учнівської та студентської молоді, виховання у молодого покоління українців поваги до мови і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні та за її межами, міністр освіти підписав наказ від 26 жовтня 2010 року № 1011 «Про проведення Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка у 2010—2011 навчальному році».

Відповідно до наказу та з метою піднесення престижу української мови і літератури у молодого покоління, заохочення учнів та студентів до вивчення рідної мови, підвищення рівня загальної мовної культури і в рамках підготовки до відзначення у 2014 році 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, затверджено умови проведення Міжнародного мовно-літературного конкурсу.

Як повідомлялось раніше, Міносвіти не фінансуватиме конкурс знавців української мови ім. Петра Яцика.

Разом з тим у Міносвіти повідомили, що й надалі будуть підтримувати проведення різних інтелектуальних змагань та конкурсів з метою забезпечення всебічного розвитку й функціонування української мови та мов національних меншин в усіх сферах суспільного життя, в тому числі і Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика.