chrome firefox opera safari iexplorer

Стартував конкурс двійників Тараса Шевченка

19 жовтня 2011 о 17:33

19 жовтня стартував конкурс двійників Тараса Шевченка. Акцію організували київські письменники і видавці Брати Капранови.

«До конкурсу запрошуємо усіх, хто вважає себе схожим на Тараса Григоровича, — каже Віталій Капранов. — Не ставимо жодних обмежень стосовно віку і статі. Вчора нашим дівчатам в офісі приміряли вуса — викапані шевченки. У ранніх автопортретах у поета проглядається багато жіночих рис. Так само не важливо, чи є у двійника лисина і вуса. Адже нам відомі портрети молодого безвусого Шевченка».

Для участі у конкурсі необхідно зареєструватися на сайті газети «Друг читача». Там потрібно заповнити просту анкету і прикріпити дві свої фотографії.

Фіналістів запросять на книжкову виставку «Медвін», яка відбудеться 10-13 листопада у київському Інституті фізкультури.

Найбільш схожу на Шевченка людину визначить журі. До нього увійде актор Тарас Денисенко. Він зіграв Шевченка у фільмі «Поет і княжна» і в документальній стрічці «Тарас Шевченко. Заповіт».

Надсилати фото на конкурс можна до 10 листопада.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути