chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні проведуть конкурс двійників Тараса Шевченка

14 жовтня 2011 о 12:16

19 жовтня, у середу, о 12:00 відбудеться офіційний старт конкурсу двійників Кобзаря. Про це УНН повідомили в прес-службі організаторів.

«У США, в штаті Флорида, вже двадцять років поспіль проводять конкурс двійників Ернеста Хемінгвея. Щоразу він збирає неабияку кількість глядачів і, що головне – учасників! В Україні двійників Тараса Шевченка не менше ніж у Сполучених Штатах Хемінгвеїв. Чи не в кожному селі мешкає свій Шевченко. Прийшов час про них дізнатися», — наголошують організатори у своєму повідомленні.

19 жовтня організатори представлять перших претендентів на почесне звання Першого офіційно визнаного двійника славетного Кобзаря. Тоді й стартує всеукраїнський пошук людей, схожих на Тараса Шевченка. Вік значення не має – залишилося досить зображень поета у різному віці, щоб ми могли порівняти їх із зовнішністю претендентів.

Конкурс триватиме з 19 жовтня по 13 листопада 2011. А 13 листопада, у неділю, на виставці “Книжковий світ” відбудеться фінальна частина і вся Україна дізнається, хто ж найбільше схожий на Тараса Шевченка.

Нагадаємо,14 Київська міжнародна виставка-ярмарок “Книжковий світ-2011” відбудеться 10-13 листопада в Інституті фізкультури (вул. Фізкультури, 1, ст.м. Олімпійська).

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути