chrome firefox opera safari iexplorer

До Києва з'їдуться тезки та двійники Тараса Шевченка

09 березня 2012 о 11:18

10 березня о 12.00 біля пам’ятника Т.Г.Шевченкові (сквер навпроти «червоного» корпусу КНУ) відбудеться цікава зустріч тезок і двійників Тараса Шевченка, а також усіх поціновувачів творчості Кобзаря.

Як пише сайт «Друг Читача», минулого року було втілено два знакові проекти, спрямовані на популяризацію творчості Т. Шевченка. Це «Ім’я Тараса – дух його!», яких закликав до об’єднання та порозуміння повних або часткових тезок Кобзаря, та Перший всеукраїнський конкурс двійників Тараса Шевченка, який викликав справжній ажіотаж у ЗМІ.

Цього року ці дві акції спробують об’єднатися, щоб і тезки, і двійники прочитали поезії свого духовного батька, поспілкувалися з сучасними письменника і між собою.

«Отже, всі, хто – Тарас, Тарас Григорович і Тарас Григорович Шевченко, хто – просто Шевченко, і хто бачить щодня у дзеркалі людину, схожу на нашого великого Поета, хто з якихось причин не потрапив минулого року на наші заходи, ми на вас чекаємо», — зазначають в оргкомітеті заходу.

Літератруна акція пройде в рамках літературного мега-марафону «Віршень», організатори якого оголосили березень Місяцем української поезії – «віршнем». Мега-марафон «Віршень» триватиме у Києві та інших містах України з 1 березня до 7 квітня 2012 року.

Організатори «Віршня»: Національна спілка письменників України, «Сліва-фест», Максим РОЗУМНИЙ, Сергій ПАНТЮК.

Джерело: УНІАН
Розділи: Новини культури

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути