chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві встановлять світовий рекорд з наймасовішої ранкової зарядки

27 вересня 2012 о 15:15

Президент Фонду підтримки молодіжного та олімпійського плавання, чемпіон світу та олімпійський призер з плавання Денис Силантьєв заявив про намір встановити 30 вересня під час проведення Дня чемпіонів на Оболонській набережній у Києві світовий рекорд з наймасовішої ранкової зарядки.

«На сьогоднішній день для участі в зарядці попередньо зареєструвалися 10 тисяч осіб, але ми припускаємо, що буде істотно більше учасників. Попередній світовий рекорд був встановлений у Мексиці, коли на ранкову зарядку зібралося 8,5 тисяч осіб», – повідомив Силантьєв.

За його словами, основною метою акції є навіть не стільки факт встановлення світового рекорду, скільки показати людям можливість перемагати.

«Наша акція аполітична, і ми закликаємо політичних опонентів не використовувати її для проведення своєї агітації», – підкреслив відомий спортсмен.

«Найголовніше у цій акції – це єднальний фактор. Якщо у нас вийде провести такий масовий захід у столиці, то і в інших містах підхоплять нашу ідею. Ми хотіли б, щоб в один день на таку зарядку вийшла б вся Україна», – сказав народний артист України Володимир Горянський, що підтримує цей проект.

Директор агентства Magic factory Олександр Скобцов повідомив, що 21 жовтня всі учасники ранкової зарядки отримають іменні сертифікати про участь у встановленні світового рекорду.

«Ми запросили представників зарубіжних компаній, які фіксують рекорди світу, рекорди Гіннеса і рекорди України», – заявив Силантьєв, який сам буде проводити цю зарядку.

Нагадаємо, 4 квітня повідомлялося, що в київському парку Шевченка щосуботи проводитиметься зарядка.