chrome firefox opera safari iexplorer

У Садибі Мурашка провалилася стеля. ФОТО

05 вересня 2012 о 11:28

В одній з кімнат останнього (п’ятого) поверху Садиби Мурашка, що на вулиці Малій Житомирській, 12А провалилася стеля з ліпниною.

Причиною руйнування стала діра в даху, через яку дощова вода потрапляла безпосередньо на міждахове перекриття, розповів депутат Київради від БЮТ-Батьківщини Олександр Бригинець.

«Упродовж п’яти років інвестори навмисне доводили пам’ятку до руйнування. Тепер, коли під тиском громадськості Садибу повернули до міської власності, влада продовжила справу руйнівників і просто спостерігає, як історична будівля не встоїть. Через те, що влада не може виділити декілька тисяч гривень на ремонт даху, Київ може втратити безцінну пам’ятку», — заявив він.

Депутат наголосив, якщо не розпочати ремонт даху найближчим часом, то осінні зливи можуть завдати пам’ятці непоправної шкоди.

Бригинець звернувся до голови КМДА Олександра Попова терміново знайти резервні кошти і відремонтувати пам’ятку, яка стала символом боротьби киян за своє місто.

Як відомо, у 2007 році Київрада продала історичну будівлю Садибу Мурашка приватній компанії «Пантеон-Інвест». Влітку 2011 року Київський апеляційний господарський суд визнав недійсним право власності компанії на садибу, і її повернули місту.

Фото з сайту Бригинця

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути