chrome firefox opera safari iexplorer

Уряд розгляне скандальний законопроект про вищу освіту 3 жовтня

27 вересня 2012 о 12:54

Кабінет Міністрів має намір розглянути законопроект про вищу освіту на своєму засіданні 3 жовтня.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко, пишуть«Українські новини».

«Цей законопроект буде розглядатися у наступну середу на засіданні Кабінету Міністрів», — сказав Тігіпко.

При цьому віце-прем'єр підкреслив, що в разі позитивного рішення уряду щодо даного законопроекту він буде наполягати на його якнайшвидшому прийнятті у Верховній Раді.

"Якщо він пройде Кабмін, то я буду наполягати, щоб розгляд у парламенті пройшов якнайшвидше, тому що громадськість його практично обговорила, університети і та робоча група, яка над ним працювала, отримали багато інформаційних повідомлень, які його поліпшили. Тобто ми можемо сказати, що громадське обговорення він вже пройшов ", — сказав Тігіпко.

Разом з тим, віце-прем'єр зазначив, що Міністерство освіти і науки, молоді та спорту має певне бачення даного законопроекту.

Крім того, віце-прем'єр упевнений, що над цим законопроектом в парламенті повинні попрацювати і більшість у парламенті, і опозиція.

«Я впевнений, що тут можна об'єднати зусилля і опозиції, і провладних фракцій для того, щоб прийняти», — підкреслив Тігіпко.

Тігіпко прогнозує, що новий законопроект про вищу освіту буде поданий Кабінетом Міністрів на розгляд Ради у вересні, а парламент ухвалить його в жовтні-листопаді.

Як відомо, законопроект Табачника-Згуровського про вищу освіту викликав масові протести студентів, профільний комітет ВР також виступив проти його прийняття.

Розділи: Новини освіти

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути