chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні зробили рекордну ляльку-мотанку висотою майже 14 м. ФОТО

10 вересня 2012 о 11:39

У Борщеві Тернопільської області учора, 9 вересня, виготовили ляльку-мотанку «Берегиня» висотою 13,8 метри.

Як передає кореспондент УНІАН, ляльку рекордної висоти виготовили в рамках фестивалю «В Борщівському краї цвітуть вишиванки».

«Окрім найвищої ляльки-мотанки також зафіксовано рекорд виготовлення найбільшої вишиваної жіночої сорочки, розміром 10,8 на 13,4 м, плахти 6 на 7 м та крайки (жіночий пояс в українському народному вбранні – УНІАН) шириною 46 см і довжиною 12,6 м», – сказав начальник обласного управління культури Григорій Шергей.

Він зауважив, що наразі не вдалося побити лише рекорд щодо розміру жіночої хустини, який на сьогодні складає 5 на 5 м. Після фестивалю диво-ляльку незабаром продемонструють в Тернополі, а згодом – у Києві.

Фото з сайту Тернопольскої ОДА

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути