chrome firefox opera safari iexplorer

Вже завтра науковці NASA обіцяють кінець світу

20 вересня 2012 о 17:11

Вчені NASA стверджують, що 21 вересня 2012 настане кінець світу через аномальну погоду.

Такі невеселі прогнози вчені дають у праці «Загрози космічної погоди: соціальні і економічні наслідки».

Як прогнозують у NASA, завтра на Сонці станеться серія спалахів. Через це зірка викине величезну кількість газів, які розпалять космічну атмосферу. Це стане причиною геомагнітних потрясінь і бурь.

Завтра у центрі космічних досліджень у місті Х'юстон очікують на спеціальне повідомлення з супутника, яке попередить про небезпеку.

Проте автори наукової роботи вважають, що боротьба марна, адже геомагнітна буря почнеться за кілька хвилин після повідомлення.

Як стверджують у NASA, люди побачать явище схоже на полярне сяйво, але яскравіше.

Згодом вийдуть з ладу трансформатори і всі енергосистеми. Внаслідок чого сотні мільйонів жителів планети залишаться без світла.

Науковці кажуть, що внаслідок цього ніхто не загине, але наслідки стануть катастрофою. Тому протягом наступних місяців люди помиратимуть мільйонами.

Згідно з прогнозами, перестануть функціонувати водо-, нафто- і газопроводи, зупиняться системи життєзабезпечення у лікарнях, вийдуть з ладу системи зберігання продуктів.

Фахівці кажуть, що швидко відновити електрику не вийде, адже, заводи, на яких можна буде зробити нові трансформатори, не будуть працювати. На відновлення піде не один рік.

Подібна магнітна буря була у 1859 році, але тоді людство так не залежало від електрики.

До слова, науковці США, Іспанії та Польщі прогнозують кінець світу приблизно через 5 мільярдів років.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути