chrome firefox opera safari iexplorer

Завтра українські газети вийдуть із порожніми першими шпальтами

26 вересня 2012 о 13:21

Завтра, 27 вересня, ряд українських газет вийдуть із порожніми першими шпальтами на знак протесту проти закону про наклеп.

Слідом за виданням Корреспондент цю ідею підтримали видання KyivPostВисокий Замок,Львівська газетаЛьвівська поштаРатуша,Коловорот. Завтра всі ці видання вийдуть з білими першими смугами.

Нагадаємо, вчора вранці, 25 вересня, стартувала Всеукраїнська акція протесту проти ухвалення закону про наклеп Захисти своє право знати. Скажи ні закону про наклеп.

Акцію, зокрема, підтримали Українська правдаКорреспондент.net, газета і сайт Комсомольська правда в УкраїніСегодня.uaТВіLB.uaFootball.uaiSport.uaЛИГА.netТелекритикаNewsru.ua,Справа.uaІнвестГазета, KyivPost, ДеньРБК-УкраїнаОстров, агентства Українські новини іIнтерфакс-Україна та інші. На головних сторінках учасників акції з'явився банер з вимогою не допустити ухвалення закону про наклеп.

Окрім того, журнал Корреспондент попередив, що вперше у своїй історії вийде з білою обкладинкою на знак протесту проти законопроекту, який запроваджує покарання за наклеп у вигляді позбавлення волі строком до п'яти років.

Учора ввечері, 25 вересня, народний депутат Віталій Журавський заявив, що відкликає резонансний законопроект про наклеп. Окрім того, Президент Віктор Янукович пояснив, що депутати «не зрозуміли сенсу пропонованого законопроекту».

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути