chrome firefox opera safari iexplorer

10 жовтня науковці знову прийдуть пікетувати Кабмін і АП

08 жовтня 2012 о 13:30

Профспілка працівників академії наук України 10 жовтня проведе пікетування біля Кабміну та Адміністрації президента на знак протесту проти недофінансування діяльності НАНУ.

Про це на прес-конференції повідомили керівники профспілки, пишеТиждень.

За словами голови профспілки Анатолія Широкова, акція протесту пов’язана з тим, що уряд не виконує досягнуту 24 травня домовленість про поступове підвищення державних витрат на діяльність НАНУ і, зокрема, заробітну плату її співробітників.

За його словами, у проекті держбюджету на 2013 рік фінансування НАНУ передбачене у розмірі 2 мільярди 540 мільйонів гривень, але це становить лише 65% від потреб академії.

«У 2013 році передбачено на 18,3% підвищення зарплат у бюджетній сфері. Але виділений Мінфіном обсяг коштів дозволяє збільшити фонд оплати праці лише на 5,3%», — сказав Широков.

За словами вчених, це менше ніж навіть передбачено на наступний рік плати за комунальні послуги.

Через недофінансування в наступному році НАНУ постане перед необхідністю скоротити 7 тисяч 718 працівників або ж посилювати практику неповної зайнятості та відпусток за власний рахунок.

Під час акції протесту науковці вимагатимуть врахувати в проекті бюджету-2013 бюджетний запит НАНУ в обсязі 3 мільярдів 690 мільйонів гривень і «за будь-яких умов» забезпечити фінансування фонду оплати праці в розмірі 2 мільярди 427 мільйонів гривень.

Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути