chrome firefox opera safari iexplorer

Батон із 3,60 грн подорожчав до 4,50 грн

16 жовтня 2012 о 09:08

Останнім часом в Криму ціни на звичайні сорти хліба різко збільшились. Так, за стандартний батон, який раніше коштував 3,60 грн, тепер просять 4,50.

За словами жителів півострова, таке подорожчання відчутно б'є по сімейному бюджету, оскільки хліб, це той продукт, який купується чи не щодня.

Зі свого боку, підприємство «Кримхліб», який є головним виробником продукції номер один в автономії, зростання цін пояснює економічною необхідністю, пише «Коментарі».

«Є повністю економічні обґрунтування. Ми економічне підприємство і наше завдання бути рентабельним, прибутковим бізнесом, тому для того, щоб вийти на позитивний фінансовий результат нам необхідно підвищення цін на ряд позицій, але вони не є соціальними хлібами і не є масовими хлібами. Підвищення стосується хлібів зі збагаченою рецептурою», — пояснив гендиректор компанії Тимур Солонський.

Нагадаємо, раніше Антимонопольний комітет України дозволив компанії "Торговий дім «Золотий Урожай» (Донецьк), яка входить у найбільшу аграрну групу Lauffer, придбати ряд хлібокомбінатів, в тому числі в Криму. Групу Lauffer пов'язують з народним депутатом від Партії регіонів Олександром Лещинським.

Варто зазначити, що раніше і прем'єр-міністр Микола Азаров і аграрний міністр Микола Присяжнюк обіцяли, що у поточному році ціни на хліб не виростуть, оскільки в країні є великі запаси пшениці з рекордного по врожайності минулого року.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути