chrome firefox opera safari iexplorer

Ціни на столичний хліб зросли через подорожчання енергоносіїв

13 листопада 2012 о 10:25

Вчора «Київхліб», який займає більше половини київського ринку хліба, підняв роздрібні ціни на «Український столичний подовий» до 4,68 грн (+17%) і «Батон нарізний київський» до 3,84 грн (+9,7%).

Про це повідомили в самій компанії. Соціальні сорти хліба — батон «Нива», хліб «Український домашній», «Богдановський», «Пшеничний традиційний», «Печерський» та «Арнаут» — залишилися в колишній ціні, повідомляє Комерсант-Україна. У «Київхлібі» посилаються на зростання витрат.

Наприклад, природний газ для компанії в цьому році подорожчав на 52,4%, електроенергія — на 25,2%, транспортні витрати підвищилися на 32,5%. «Ми прагнемо не допустити соціальних вибухів серед працівників компанії, у яких заробітна плата нижча за середню по Києву», — відзначає виробник.

Експерти кажуть, що «Київхліб» не підвищував ціни вже більше двох років, а його ціни на соціальні сорти хліба зараз нижчі за відповідні ціни в Харкові, Донецьку чи Луганську. Тому у «Київхліба» просто не було іншого виходу. Однак у КМДА заявили, що не бачать економічних підстав для підвищення цін «Київхлібом» не тільки на соціальні сорти, але і на інші види хліба.

Чиновники загрожують підприємству зверненням до Антимонопольного комітету та фінансової перевіркою, бо, за їхніми словами, вони роблять все можливе, щоб підтримати «Київхліб»: нещодавно, нібито, досягли домовленостей з Аграрним фондом на постачання компанії борошна за цінами, нижчими за ринкові.

Держуповноважений Антимонопольного комітету Михайло Русинський заявив, що прем'єр-міністр вже дав доручення комітету розібратися в ситуації і, якщо АМКУ знайде зловживання, «Київхліб» можуть оштрафувати на 10% від обсягу виручки за минулий рік.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути