chrome firefox opera safari iexplorer

Фільми з конкурсної програми Молодості особисто представлять їх творці

18 жовтня 2012 о 13:28

Цього року повнометражну конкурсну програму на київському кінофестивалі Молодість представлять творці фільмів.

Цього року в повнометражній конкурсній програмі заявлено 12 фільмів із 16 країн. Географія широка: тут і Франція з Грузією та Люксембургом, Китай, Данія і багато інших країн. За Золотого Оленя — головну нагороду фестивалю — позмагається й український фільм Істальгія Дар'ї Онищенко.

Представляти свою роботу Нирки на МКФ Молодість приїде режисер і автор сценарію Жденек Іраський. З цією картиною Іраскій став третім режисером-дебютантом, який отримав нагороду Чеський Лев за найкращий фільм і найкращу режисуру, повідомляє прес-служба МКФ Молодість.

Канадський фільм Рік, коли Доллі Партон була моєю мамою презентує режисер і сценарист Тара Джоунз. Її перший ігровий фільм Killing Time визнали найкращою канадською короткометражкою в 2001 році на Міжнародному фестивалі короткометражних фільмів у Торонто. Перший документальний фільм The Secret Language of Girls, який нещодавно транслювали по W і IFC, а Рік, коли Доллі Партон була моєю мамою, дебют Тари в повнометражному кіно, обрали фільмом-закриттям на Фестивалі квебекського.

Грецький фільм із найлаконічнішою назвою L представить режисер та автор сценарію Бабіс Макрідіс. Його короткометражка O teleftaios fakiris (2005) отримала Приз початківця на фестивалі Драматичних короткометражних фільмів у Греції.

Киянка Дар'я Онищенко розповість про свою роботу Істальгія з Олексієм Горбуновим та Карлом Марковичем у головних ролях. Під час навчання в КНУ ім. Шевченка вона була актрисою театру Чорний квадрат і працювала журналістом. У 2004 році Дар'я стажувалася в Бременському театрі Шекспіра (Німеччина). У 2005—2011 роках навчалася в Мюнхенському університеті кіно і телебачення.

Ще одна жінка-режисер Сонг Фанг з Китаю приїде з картиною Спогади дивляться на мене. У 2006 році вона зіграла у фільмі Хоу Сяосянь Подорож червоної повітряної кулі разом з Жюльєтт Бінош. Три роки потому Сон Фан зняла свою дипломну роботу — короткометражний фільм Goodbye, що отримав другий приз Кінофундації у своїй категорії на Канському кінофестивалі в 2009 році.

Глядачі МКФ Молодість зможуть поставити запитання творцям фільмів після їх перегляду вже з 21 жовтня.

Нагадаємо, 42-й Міжнародний кінофестиваль Молодість пройде 20-28 жовтня 2012 у Києві. У програмі - більше ніж 300 фільмів, у тому числі 60 — українських. У міжнародній конкурсній програмі за головну нагороду будуть боротися десять фільмів, серед яких — картина Дар'ї Oніщенко Істальгія (спільне виробництво України, Німеччини та Сербії) на тему еміграції.

Раніше повідомлялося про те, що до Києва на кінофестиваль Молодість приїде французький кінорежисер, сценарист та актор Лео Каракс.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути