chrome firefox opera safari iexplorer

На Одещині готують головну ялинку країни

25 жовтня 2012 о 13:29

У місті Іллічівськ Одеської області почали збирати новорічну ялинку, яку встановлять у Києві на Майдані Незалежності. Її виготовленням займається місцева компанія, пише Голос України.

Майстри монтують зелену красуню за власною методикою: без використання кранів, за допомогою гнучких мембран, які поступово піднімаються всередині каркаса.

У компанії також обіцяють, що на відміну від ялинки—2012, що стала об’єктом кепкувань за свої форми, її спадкоємиця не буде нагадувати нудний рівний конус: в ній будуть виступи у вигляді гілочок, а спеціальні навісні конструкції нададуть дереву природної форми.

Хвоя в майбутньої ялинки буде виконана зі спеціального негорючого матеріалу, а вага готової конструкції складе 25 тонн, що удвічі менше, ніж у торішнього дерева. Висота новорічної красуні досягне 35 метрів.

Крім того, прикрасять її особливими іграшками, які не вигорають на сонці. Верхівка-зірка також стане експериментальною: її підсвічуванням керуватимуть за допомогою окремої комп’ютерної системи, що відповідає за ілюмінацію.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути