chrome firefox opera safari iexplorer

Головну ялинку країни кияни охрестили «одороблом»

14 грудня 2011 о 11:02

З огляду на те, як рано цього року столична влада почала готувати центральний майдан до Різдвяних та Новорічних свят, кияни мали б очікувати чогось надзвичайного. Ще б пак — для встановлення новорічної ялинки майдан огородили ще в листопаді (за збігом обставин — саме під День свободи, коли згадувати Помаранчеву революцію в центрі Києва зібралися тисячі людей). Територія, на якій змонтували цьогорічну «зелену красуню», і досі огороджена від «вторгнення» простих смертних (у тому числі й тих, кому може забагнутися протестувати проти влади). От тільки «красунею» ту конструкцію, яка замінить столиці традиційну головну ялинку, назвати зможе далеко не кожен.

Нагадаємо: цього року, нібито за наполяганням екологів, київська влада вирішила не нищити зелені насадження і встановити на майдані Незалежності штучну ялинку. Проте конусоподібна споруда, яка постала на головній площі столиці, мало нагадує новорічне дерево. Пересічні кияни кажуть, що «відтепер у самому серці міста красується гігантське одоробло».

«Нова новорічна ялинка «Веселка» виготовлена з екологічно чистого матеріалу. З бюджету Київської міської державної адміністрації на неї, кажуть, не витратили ні копійки, що є очевидним плюсом цього ноу–хау. Одначе, з естетичного погляду, ялинка не надто тішить око. Вона схожа, радше, на космічний корабель, а від справжнього дерева залишився лише зелений колір», — поділився з «Україною молодою» своїми міркуваннями про головну новорічну окрасу столиці студент Євген Тунік.

«Я дуже розчарована, а моя Марічка, як побачила цю штуку, то навіть заплакала — чекала ж бо гарної новорічної ялинки...» — коментує споруду молода мама Ірина, яка зумисне приїхала на майдан із маленькою дочкою, щоб помилуватися «зеленою красунею».

Зате іспанець Хосе, який приїхав до Києва з екскурсією, нічого «такого» в нашій ялинці не бачить: «У нас у Валенсії стоїть майже така сама, тільки значно менша й не зелена. Нормально, я вважаю».

Керівники міста та країни «запалять» київську ялинку в День святого Миколая, 19 грудня. У святковому новорічному концерті візьмуть участь улюблені відомі українські виконавці: гурти «ТНМК», «Mad Heads XL», «ВВ», «Скрябін», співачка Руслана та інші.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути