chrome firefox opera safari iexplorer

Наступного року кияни самі обиратимуть новорічну ялинку

19 грудня 2011 о 11:54

Влада столиці запропонує киянам самим обрати варіант головної новорічної ялинки-2013.

Про це під час розширеного засідання колегії КМДА у понеділок заявив голова Київської адміністрації Олександр Попов, повідомляє УНІАН.

«Що стосується подальших наших кроків, то я запропонував таку тему і хотів би вже сьогодні це доручити нашим службам і перш за все – вам, Леоніду Михайловичу (Новохатьку, заступнику голови КМДА). Я думаю, що після проведення новорічних свят ми обов’язково запропонуємо киянам висловити своє бачення новорічної ялинки-2013. Маю на увазі наступного року. Провести відповідний конкурс за декілька місяців, визначити переможців, мотивувати переможців, як ми це інколи робимо» — сказав чиновник.

Він висловив переконання, що конкурс має бути завершений вже десь у березні, щоб за дев’ять місяців, що залишаться до свята зустрічі Нового року, замовити та виготовити нову ялинку, якщо мова йтиме про штучну.

«Чи може ми повернемося до якихось інших варіантів. Я зараз бачу багато сюжетів про Ватикан, що там українська ялинка з Карпат представлена. Може, такий варіант нам треба вибирати і пожертвувати однією ялинкою (живою) для Києва», — додав голова КМДА.

Повертаючись до новорічної ялинки-2012, Попов підкреслив, що все ж вважає правильним, що столиця відмовилася від знищення чергових 450 ялинок, які щорічно вирубувалися для головної ялинки країни.

Чиновник пояснив, що цьогорічну ялинку виготовляли у формі конуса через її висоту.

«Ми пішли на певні експерименти, тому що штучна ялинка – це непроста тема, це певні обмеження в можливостях…», — зазначив Попов.

Пробне засвічення ялинки відбудеться о 14.00 19 грудня, а офіційне – о 17.00.

Як відомо, цьогорічна головна ялинка, яка є штучною, була профінансована спонсорами – благодійним фондом «Таврійські ігри». Місто витрачало кошти лише на її прикраси і деякі організаційні заходи, що стосуються новорічних святкувань.

За словами начальника Головного управління культури та мистецтв КМДА Світлани Зоріної, з міського бюджету передбачалися витрати в розмірі лише 400 тисяч гривень.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути