chrome firefox opera safari iexplorer

Минулорічну ялинку-конус знову поставлять у Києві до Нового року

15 червня 2012 о 08:52

У Києві заздалегідь почали готуватись до Нового року. У розпал літа мерія вирішила з'ясувати, якою буде головна столична ялинка, адже торішній варіант кияни забракували, йдеться в сюжеті ТСН.

У четвер, 14 червня директори трьох фірм презентували, що стоятиме на Майдані у Новий рік. Всі дерева штучні, і всі — однакової трикутної форми.

«Ялинка не традиційна, а конусна. Зробити вище 28 метрів традиційну ялинку — технічно дуже складно», — пояснив директор ялинкової фірми Олег Гордевич. Цікаво, що саме конусна форма була головною претензією до ялинки 2011 — вперше в історії міста вона була штучною. Ненависний трикутник кияни охрестили клоунським ковпаком і навіть парковочною фішкою. Тоді мерія спробувала реабілітуватись, змінивши на дереві прикраси. Коли і це не допомогло, чиновники пообіцяли, що у 2012 році місто побачить щось принципово нове. Підрядники запевняють, що різниця буде відчутною. Та поки велика різниця у всіх трьох варіантах зводиться до висоти. Нову ялинку пропонують зробити на 5 метрів нижчою за попередню. Матеріал та підсвічення схожі. Форма — той самий конус. Хіба що трохи вужчий.

Імідж ялинки обійдеться місту недешево — не менше, ніж два мільйони гривень. Рівно два мільйони коштувала і торішня ялинка. Щоправда, тоді мерія переконувала, що це гроші спонсорів.  Чиновники вже придумали, куди подінуть старий конус, коли зроблять новий.

«Лівий берег обділений. Тому отаку шикарну прямо ялинку — подобалась чи ні, то таке — моя душа лежить, щоб перемістити на лівий берег — на ту ж, скажімо, Троєщину», — повідомив заступник голови КМДА Леонід Новохатько.

Тож мешканці Троєщини вже можуть думати, куди поставити новорічний подарунок від мерії. Остаточний варіант головної ялинки киянам покажуть у серпні.

Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути