chrome firefox opera safari iexplorer

В Ужгороді створили найбільшу в світі карамельну ялинку

23 грудня 2011 о 11:38

Ужгородець Валентин Штефаньо створив найбільшу, за його словами, карамельну ялинку у світі. Її висота – 1,53 метра. А на приготування солодкого дерева кондитер витратив 40 кілограмів цукру.

Ялинку з карамелі Валентин готував майже добу. Спочатку вилив із цукру основу ялинки, після взявся за прикраси. Упродовж сьогоднішнього дня кондитер планує довершити свій виріб ще одними оригінальними прикрасами.

«Ялинку прикрашатимуть карамельні іграшки у вигляді маленьких гербів міста Ужгорода. Вага готової ялинки – понад 30 кілограмів. Я довго шукав інформацію про найбільші карамельні ялинки у світі. Їхня висота була максимум півметра. Такої високої і важкої ялинки із карамелі досі не було», — розповів Валентин Штефаньо.

Під час приготування новорічного дерева за процесом спостерігали діти з обмеженими можливостями. Майстер-клас для них Валентин Штефаньо проводить уже не вперше.

Завтра ялинку відвезуть до супермаркету «Дастор», де вона тішитиме око покупців аж до завершення новорічно-різдвяних свят. Тоді солодке дерево перетоплять на карамель для інших кондитерських прикрас.

До цього Валентин Штефаньо вже двічі створював солодкі ялинки – напередодні 2009 і 2010 років. Проте вони були виготовлені із шоколаду. Перший раз ялинка зважила 10 кілограмів, удруге – понад 20.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути