chrome firefox opera safari iexplorer

На Волині відреставрують музей-садибу всесвітньовідомого Стравінського

08 жовтня 2012 о 16:06

В Устилузі розпочалися ремонтно-реставраційні роботи в будинку, де жив і працював всесвітньовідомий композитор Ігор Стравінський.

Про це повідомила ВОДТРК.

З нагоди 100-річного ювілею з дня написання Стравінським одного з найвідоміших творів «Весна священна» на Волині планують відкрити оновлений музей та міжнародну науково-практичну конференцію з дослідження творчості композитора.

Дім, зведений за власним планом композитора, у 1907 році на березі Луги постраждав під час повоєнної реконструкції та був відданий під житло для меліораторів. Це спотворило унікальну будівлю, що все ж не втратила статус пам’ятки історії національного значення.

Ще цього року на будинку з’явиться оригінальний шатровий дах.

Обласна державна адміністрація звернулася до Мінкультури України з проханням профінансувати постановку балету «Весня священна» на базі одного з українських театрів опери і балету. А також показати цей твір на Волині — до 100- ліття з часу прем’єри балету «Весна священна» — у рамках наступного Х музичного фестивалю «Стравінський та Україна».

У музеї Стравінського зараз майже 400 експонатів. Щороку його відвідує близько 4 тисяч туристів з України і з-за кордону.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути