chrome firefox opera safari iexplorer

Найкращі дороги — у Вінницькі області, а найгірші — у Тернопільській

03 жовтня 2012 о 14:41

Понад шістдесят відсотків українських водіїв оцінюють стан автомобільних доріг у своєму місті як «поганий», свідчать результати опитування, проведеного сайтом Auto.ria.ua.

Як повідомили Корреспондент.biz експерти, водночас ще 29% опитаних вважають їхню якість задовільною, а от «хорошими» або «відмінними» дороги назвали лише 8%.

За результатами опитування, найбільш задоволеними дорогами виявилися жителі Вінницької області. Так, більше чверті вінничан оцінюють їхній стан як «відмінний» або «гарний».

Водночас, найгірші дороги, зі слів опитаних, розташовані у Тернопільській, Черкаській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях. Тут оцінку «погано» дорогам дали більше 80% респондентів.

Дослідники вказали і на той факт, що 84% опитаних українських водіїв готові користуватися платними автоcтрадами за умови того, що їхня якість буде кращою, ніж у звичайних доріг.

Причому, 70% із них хотіли б платити не більше 0,25 грн за 1 км руху по такій дорозі. Сайт повідомив також, що принципово користуватися платними дорогами відмовилися лише 16% респондентів.

Варто зазначити, що практично всі водії (96%) впевнені, що поточна якість дорожнього покриття негативно впливає на стан ходової частини автомобіля. Водночас, 68% опитаних зазначили, що через поганий стан дорожнього покриття у них навіть траплялися поломки автомобіля безпосередньо в дорозі.

Опитування проводилося серед користувачів сайту AUTO.ria.ua, які зазначили, що водять автомобіль. В опитуванні взяли участь 15 тисяч респондентів з усієї України.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути