chrome firefox opera safari iexplorer

Старі паспорти «без чіпа» залишаються чинними

10 жовтня 2012 о 08:54

Як передає кореспондент УНІАН, на цьому наголосив на брифінгу речник МЗС України Олександр Дикусаров.

«Згідно з існуючою міжнародною практикою, введення біометричних паспортів не означатиме автоматичної втрати дійсності паспортів, які були видані до набрання чинності цим законом.

Раніше видані у встановленому порядку паспорти і надалі будуть дійсними протягом терміну, на який вони були оформлені», — сказав О.Дикусаров.

За його словами, відповідно до плану дій з лібералізації візового режиму з Європейським Союзом, введення українською стороною біометричних паспортів є однією з основних та обов’язкових передумов для скасування ЄС візового режиму для громадян України.

Крім того, сказав О.Дикусаров, запровадження біометричних паспортів значно спростить ідентифікацію особи та забезпечить належний захист документів від підробки.

Як повідомляв УНІАН, 2 жовтня Верховна Рада ухвалила в цілому Закон «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус».

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути