chrome firefox opera safari iexplorer

У Євпаторії відкрили музей історії Кримської війни

23 жовтня 2012 о 11:03

Музей розташувався в курортній частині міста у відремонтованому приміщенні по вулиці Революції, 61.

Про це повідомляє агентство Е-Крым.

Церемонію відкриття ознаменувала історична реконструкція епізодів битв Кримської війни. Учасниками дії стали солдати російської та британської армії — представники військово-історичного клубу «Альма». Під час реконструкції супротивники стріляли з гармат і старовинних рушниць.

Площа музею складає 220 квадратних метрів. Експонати часів Кримської війни представлені у двох виставкових залах. В експозиції знаходяться шість гармат з чавуну і бронзи часів Кримської війни, прапори всіх країн-учасниць військових дій, а також зброя, ядра, якорі, предмети побуту, фрагменти солдатських мундирів. Усього в музеї представлено понад 300 експонатів. Надалі ця колекція буде поповнюватися.

Музей оснащений новітнім мультимедійним обладнанням. Тут працює аудіовізуальний супровід експозиції. На екранах відтворюються сторінки старовинних книг, епізоди військових битв. Це допоможе відвідувачам уявити реальну історичну картину того часу.

Крім того, один із залів прикрашають дві постаті солдатів російської армії. Також представлені портрети воєначальників, російських царів, картини військових битв, види Євпаторії.

Біля входу в музей встановлено дві старовинні трофейні гармати. Раніше вони знаходилися поряд з пам'ятником, присвяченим героям Кримської війни.

Новий екскурсійний об'єкт є відділенням міського краєзнавчого музею. Екскурсії тут проводитимуть кваліфіковані фахівці-історики. Музей створений за рахунок коштів місцевого бюджету і став 15-м за рахунком в Євпаторії.

Кримська (Східна) війна 1853—1856 років - війна Росії з коаліцією Великої Британії, Франції, Османської імперії та Сардинії за панування в басейні Чорного моря, на Кавказі та на Балканах. У ході бойових дій союзникам вдалося сконцентрувати угруповання армії і флоту на Чорному морі і здійснити успішну висадку в Криму десантного корпусу, нанести російської армії низку поразок і після річної облоги захопити Севастополь.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути