chrome firefox opera safari iexplorer

У Криму запустили перший рейковий автобус

26 жовтня 2012 о 14:46

26 жовтня на залізничному вокзалі в Сімферополі запустили на маршрут перший в Криму рейковий автобус, повідомляє Урядовий портал.

У заході взяли участь Голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов, заступник Міністра інфраструктури України Володимир Корнієнко, начальник Придніпровської залізниці Олександр Момот та ін.

Рейковий автобус придбано за рахунок коштів республіканського бюджету Криму і Придніпровської залізниці на умовах співфінансування.

Він призначений для руху на неелектрифікованих ділянках і буде ходити за маршрутом Джанкой — Феодосія — Джанкой — Армянськ — Джанкой.

Вартість проїзду відповідатиме вартості квитка на звичайні приміські електропоїзди.

При дотриманні правил експлуатації автобус може використовуватися протягом 40 років, його конструкційна швидкість становить 120 км/год, дальність ходу на одній заправці палива — не менше 1000 км.

Пасажиромісткість — 91 посадочне місце і 80 додаткових.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути