chrome firefox opera safari iexplorer

У Рівненській області встановили перший пам'ятник Бандері

23 жовтня 2012 о 10:42

У райцентрі Здолбунів Рівненської області відбулася церемонія відкриття бюста Степану Бандері — лідеру Організації українських націоналістів.

Це перший пам'ятний знак на честь Бандери, встановлений в регіоні. Гроші на пам'ятник були зібрані за рахунок пожертвувань.

Як повідомили в місцевому відділенні партії ВО «Свобода», вдалося зібрати 40 тисяч гривень. Правда, для розрахунку зі скульптором необхідно зібрати ще 15 тисяч гривень.

«Досі на Рівненщині жодного знака Бандері не було, — цитує мешканку Здолбунова Gazeta.ua. — Хоч пару гривень з пенсії і надіслала, ще й діда свого розкрутила. Кажу йому — помреш ти, а він буде стояти. Не важливо — гарний вийшов пам'ятник чи не дуже, але перший». У церемонії відкриття взяли участь близько 400 осіб, включаючи представників політичних партій.

Нагадаємо, на початку 2010 року президент України Віктор Ющенко незадовго до закінчення терміну своїх повноважень, присвоїв Степану Бандері звання Героя України. Згодом, відповідний президентський указ було скасовано рішенням суду.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини культури

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути