chrome firefox opera safari iexplorer

У Тернополі презентували електронний архів з листами Бандери

16 жовтня 2012 о 17:22

У Тернополі презентували електронний архів ОУН,  створений у Лондоні.

Про це йдеться у сюжеті ТСН. Документи вивезли за кордон українські емігранти після Другої світової війни, десятки років переховували їх. Утім, нині  історики впорядкували зібрані документи, листи та фото і виклали в Інтернет.

Знайти  усе це можна в мережі, задавши пошук «Архів Організації Українських Націоналістів Лондон». «В ньому можна переглянути, скопіювати собі листи до Степана Бандери, листи від Степана Бандери. Велика бібліотека,яка також у вільному доступі та інше. Документи різної давності… є документи і за 40,50 і 70,80-ті роки», — розповів зав.

«Історико-меморіального музею політичних вязнів» м. Тернопіль Володимир Бірчак. Нагадаємо, напередодні регіонал Вадим Колесніченко презентував у Севастополі збірник архівних матеріалів «Історія націоналістичних рухів в Україні в роки Великої Вітчизняної війни».

Він повідомив, що вперше були взяті матеріали зі служби зовнішньої розвідки Росії (у тому числі архіви президента РФ), розвідки Польщі, української розвідки.

За словами Колесніченка, 90% презентованих архівних документів вперше розсекречені і представлені населенню.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути