chrome firefox opera safari iexplorer

У Ялті знайшли давню амфору із залишками вина, яка датується 5 століттям до н. е

18 жовтня 2012 о 16:58

На турвиставці в Ялті представлена хіоська амфора, повідомляє видання «Центр». Амфора була знайдена кілька днів тому на античному кораблі, виявленому раніше в Чорному морі, неподалік від острова Березань.

Це затонулий античний корабель, датований, за оцінками археологів 5 століттям до н. е. Про це повідомив директор КРУ «Чорноморський центр підводних досліджень» Сергій Воронов. Експонат представлений на стенді республіканського комітету з охорони культурної спадщини на туристичному ярмарку «Україна — цілий рік», яка вчора відкрилася в Ялті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Зміїного виявили античний корабель з амфорами

«На амфорі ще водорості і мушлі. На стінках посудини залишки вина, яке скам'яніло. Ми сподіваємося в ході лабораторних досліджень визначити рецептуру вина, яке використовувалося 2500 років до н. е.», — сказав Воронов.

Він також зазначив, що роботи з підйому предметів, які знаходяться на даному судні, принесуть ще багато нових сюрпризів.

«До кінця жовтня ми вже зможемо підвести підсумки і повніше розповісти про нашу знахідку», — сказав Воронов.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути